Szaktanácsadóknak

Egyesületünk kiemelt célja, hogy a mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadók részére egy olyan tudásbázist állítson össze és tegyen elérhetővé, amelynek segítségével hatékonyan, magas színvonalon végezhetik tevékenységüket.

Emellett lehetőségek kíván biztosítani a szaktanácsadók részre különböző hazai és nemzetközi hálózatokhoz történő csatlakozásra.

A szaktanácsadók összefogásával kívánja segíteni az ágazati információk gyorsabb terjedését, a szakmai kapcsolatok bővítését.

Ennek érdekében kiemelt feladatunk:

  • az agrár-, és vidékfejlesztési programok tervezésénél a szaktanácsadók javaslatainak érvényesítése

  • tagjai érdekeinek képviselete az agrár ágazatot irányító kormányzati szerveknél,

  • együttműködés vállalása olyan hazai és külföldi szervezetek munkájában, amelynek célja a mezőgazdasági szaktanácsadás támogatása, továbbfejlesztése,

  • a mezőgazdasági szaktanácsadás módszereinek jogszabályi és technikai feltételeinek javítása,

  • a szaktanácsadási hálózat hatékonyságának fejlesztése,

  • a névjegyzéki tanácsadók által végzett szakmai munka presztízsének növelése.

Szaktanácsadóinknak folyamatos kreditpontot érő továbbképzések szervezésével kívánjuk biztosítani azt, hogy tevékenységükhöz kapcsolódó rendezvényeken történő részvétellel /akár online formában/ tudják teljesíteni az éves képzési kötelezettségük.

„Témafelelős” tanácsadóink gondoskodnak arról, hogy az egyesület szaktanácsadói mindig friss, naprakész információk birtokában végezhessék munkájukat.